Avantajele

Este unanim acceptat astazi  faptul ca folosirea panourilor solare este cea mai economica metoda pentru preparare apa calda menajera dar si pentru  incalzire ; mai mult chiar este  si cea mai ecologica. Si in conditiile in care energia este din ce in ce mai scumpa , este una din solutiile la indemana pentru reducerea cheltuielilor . Sa si explicam putin:

Incalzirea economica.

Prin folosirea panourilor solare, caldura degajata in timpul zilei de catre soare, este preluata de aceste panouri solare si folosita pentru a incalzi direct apa sau un agent termic intermediar . Pentru ca nu vom mai folosi sistemele de incalzire electrice sau pe gaz, iar pentru ca soarele ne da caldura pe gratis, putem vorbi de o reducere intre 20 – 100% a cheltuielilor folosite pentru obtinerea apei calde menajere si incalzire .
Desigur, Romania nu se afla intr-o zona in care sa putem profita de caldura soarelui pentru un an intreg, astfel ca pentru perioada rece, folosirea metodelor conventionale de incalzire este necesara in completare . Cu toate acestea, economia calculata la nivelul unui an intreg, este considerabila , amortizarea investitiei realizanduse in 1 – 3 ani .

Incalzire ecologica.

Metodele traditionale de incalzire utilizeaza procese de ardere si duc la degajarea unor imense cantitati de CO2 in natura. Preluand caldura de la soare si folosind-o pentru a ne incalzi apa sau spatiile , contribuim si fiecare din noi  la salvarea naturii si a planetei noastre, devenim mai ECO.

Cateva din avantajele folosirii energiei solare:

– este gratuita, atata timp cat soarele este pe cer va puteti bucura de avantajele unei incalziri absolut gratuite fara grija cresterii preturilor
– instalatia necesita doar o intretinere minima
– este ecologia, regenerabila si nu polueaza
– energia solara este practic inepuizabila
– durata mare de viata, de circa 20 de ani.

Energia solara este folosita  pentru producerea apei calde menajere, incalzirea piscinelor cat si pentru  incalzirea spatiilor de locuit , publice sau industriale . Sistemele clasice de incalzire care utilizeaza  energie electrica sau termica  se utilizeaza in completare in special in perioada de iarna .