Panouri solare apa calda si caldura

Incalzirea casei si a apei menajere poate fi mai simpla si mai putin costisitoare ca oricand, prin utilizarea de panouri solare apa calda si caldura, sistem ultramodern, functional in multe din tarile dezvoltate ale lumii. Pot fi montate pe cativa metri patrati din acoperis, orientate spre est, vest sau sud, pentru a primi direct lumina soarelui, sau pur si simplu instalate pe un cadru plat ori atarnate pe un perete. Numarul panourilor se stabileste in functie de necesarul de apa calda al unei familii, astfel incat sa poata fi acoperit intregul consum in gospodarie. De exemplu, pentru o familie alcatuita din doua sau trei persoane, un singur panou ar putea fi suficient, deoarece acesta este capabil sa furnizeze energia ce poate incalzi intre 100 si 160 l de apa.

Mai este nevoie de un cazan pentru incalzirea apei, care poate fi instalat separat, sau poate fi utilizat unul pe care deja il aveti in dotarea sistemului traditional de incalzire, daca acesta este compatibil.

Panouri solare apa calda si caldura – functionalitati si avantaje

Avantajele acestui sistem sunt nenumarate, in primul rand cel referitor la costuri. Exceptand pretul de achizitie si montaj, nu mai exista nici un fel de cheltuieli in perioada exploatarii, apa fiind incalzita de razele soarelui, iar in timpul iarnii poate fi combinat cu sistemul de incalzire traditional, reducand o buna parte din cheltuielile cu energia necesara acestuia.

Eficienta termica este foarte ridicata, deoarece panourile incalzesc apa in mod direct, in plus, apa calda poate fi furnizata instant, din momentul in care rasare soarele.

Aceste panouri solare apa calda si caldura sunt functionale pe tot parcursul anului, chiar si iarna, atat timp cat soarele straluceste pe cer, avand protectie atat la supraincalzire cat si la inghet.

Capacitatea de incalzire a unui panou este de pana la 160 l de apa, la o temperatura cuprinsa intre 40 de grade si 60 de grade.

Variante de panouri solare apa calda si caldura

Compania noastra va pune la dispozitie doua variante de panouri, astfel incat dumneavoastra puteti sa-l alegeti pe cel mai potrivit.

Prima varianta, ECO–EXT, sunt panourile care pot fi montate direct pe acoperis, pe copertine, pe suporti speciali sau pe perete, in pozitie verticala.

Cea de-a doua varianta este reprezentata de panouri unice in lume, ECO–INT, care pot fi instalate in rama geamurilor de termopan, avand o transparenta de 50% sau de 10%, fabricate la comanda, in functie de dimensiuni si gradul de transparenta solicitat.

Montajul sistemului de panouri solare apa calda si caldura

Modalitatea ideala de montaj este cu orientarea spre sud, la o inclinatie de 30-40 grade fata de orizontala. Indepartarea de aceasta varianta poate scadea randamentul cu pana la 40%, fiind nevoie de un numar mai mare de panouri solare apa calda si caldura.

Pentru ca are o greutate mica, se monteaza direct pe acoperis, fara a mai necesita un cadru de fixare. In functie de optiunea clientului, panoul poate fi montat chiar si pe un perete, pe verticala, dinspre est, sud sau vest.

Panourile pe care vi le oferim sunt fabricate si concepute in Romania, dupa o tehnologie ce asigura o eficienta termica cu mult peste cea a panourilor clasice, putand fi asamblate in diferite variante, obtinandu-se astfel un aspect estetic deosebit de agreabil.