Panouri solare incalzit piscine

Cea mai ieftina solutie pentru incalzirea apei din piscina o reprezinta sistemul de panouri solare pe care compania noastra le ofera spre vanzare. Astfel, nu va mai trebui sa cheltuiti sume destul de consistente pentru a incalzi apa din piscina, deoarece puteti beneficia gratis de o energie curata si ecologica, cea furnizata de razele solare. Este suficient sa aveti spatiu pentru a monta panourile necesare, cu orientarea spre est, sud sau vest, si apa din piscina dumneavoastra va fi calda atata timp cat soarele va straluci pe cer.

Sistemul de panouri solare incalzit piscine este din ce in ce mai utilizat in tarile din lumea intreaga, insa panourile pe care noi le comercializam sunt unice in lume, de conceptie si fabricare romaneasca, fiind in prezent in curs de brevetare.

Variante de Panouri solare incalzit piscine

Panourile ECO sunt transparente si sunt mult mai eficiente din punct de vedere termic fata de panourile clasice. In plus, costurile sunt mai mici iar modul variat de asamblare poate crea un aspect estetic deosebit de placut.

In perioada aprilie – octombrie, apa din piscina dumneavoastra poate fi calda in orice moment, fara a consuma nici un fel de energie conventionala pentru incalzirea ei. Prin urmare, primul atu care merita luat in calcul atunci cand faceti aceasta alegere il reprezinta pretul scazut de achizitionare si montare si lipsa oricaror altor costuri pentru energie pe perioada exploatarii.

Exista doua variante constructive pe care vi le propunem, panourile pentru exterior, care pot fi montate pe acoperis, copertine, suporti speciali sau pe pereti, pe verticala, si panourile ECO-INT, semitransparente, unice in lume, care pot fi instalate in ramele de geamuri termopan.

Avantajele sistemului de panouri solare incalzit piscine

In afara de avantajul economic, acest sistem de panouri solare incalzit piscine este unul preferabil si pentru faptul ca produce instant incalzirea apei, imediat ce soarele rasare, si are o inalta eficienta termica. Un alt avantaj este si faptul ca functioneaza si iarna, atat timp cat soarele straluceste pe cer, putand fi folosit ca mijloc complementar pentru incalzirea locuintei. Are o greutate redusa, prin urmare poate fi instalat direct pe acoperis, fara a mai utiliza cadrul de fixare.

Eficienta sistemului depinde si de zona geografica dar si de raportul dintre numarul de zile innorate si numarul de zile insorite, factori care se iau in calcul alaturi de temperatura la care se doreste incalzirea apei, pentru a instala un numar optim de panouri. In general se recomanda instalarea a doua sau trei panouri de exterior pentru incalzirea a 10 metri cubi de apa.

Sistem ecologic de panouri solare incalzit piscine

Solutia pe care v-o propunem este una economica dar si ecologica, prin faptul ca aceste panouri solare incalzit piscine preiau caldura degajata de catre soare in timpul zilei si o folosesc la incalzirea apei, fara a mai consuma electricitate sau gaz. Nemaiavand loc procesul de ardere, in natura nu se mai elimina dioxid de carbon, contribuind astfel la conservarea mediului si a planetei.

Printre alte avantaje se mai remarca si faptul ca energia solara este gratuita si inepuizabila, sistemul de panouri Eco are o durata foarte lunga de viata, de circa 20 de ani, iar intretinerea lui nu este costisitoare.